Klim via ladders en touwnetten naar onze Treehouse, vanaf hier ga je tokkelen naar beneden waarbij je een snelheid kan halen van 50 k/h !! En dit mag je zelfs 2 keer ervaren! Durf jij met ogen dicht of achteruit de tweede keer te tokkelen?

Tokkelen in de Ardennen

Heb je wel eens gedroomd om zo vrij te zijn als een vogel? Ervaar het bij Spa Adventure met onze tokkelbaan. Na een uitleg van de instructeur klim je via ladders en uitdagende touwnetten naar onze Treehouse. Vanaf het platform heb je een mooi uitzicht over de vallei. De instructeur zal je vast maken met de katrol. Vervolgens maak je een sprong in het diepe en zweef je naar beneden. Hierbij bereik je een gemiddelde snelheid van 50 km/h! Als je eenmaal stil hangt komt er een ladder tevoorschijn waar je op kan klimmen. Vervolgens maak je de katrol los en loop je naar beneden.

Deze tokkel is vergelijkbaar met een zipline, maar is net anders. Het wordt ook wel een deathride genoemd. Bij deze tokkel ga je gekoppeld aan een touw naar beneden, zwaai je tot het einde en kom je op het laagste punt tot stilstand te hangen. Hier klim je via een ladder naar beneden.

Veelgestelde vragen

Kan ik ook samen met mijn kind/ouder tokkelen? 

Nee, er mag maximaal 1 persoon tegelijkertijd.

Vanaf hoeveel meter start de tokkelbaan?

Vanaf 18 meter hoog!

Wat is het verschil tussen de tokkel en zipline?

Ziplinen is van boom naar boom of eindig je op de grond en bij tokkelen ga je in één keer hard naar beneden en op het einde weer omhoog, daarna kom je in het midden stil te hangen en kan je van het touw af komen.

Hoe vaak mag ik tokkelen?

Je mag 2 keer per persoon tokkelen.