FAQ Spa Adventure Algemeen – per activiteit pagina hebben we ook veelgestelde vragen beantwoord- 

 

Wat is het adres van Spa adventure?

Alle activiteiten beginnen op onze hoofdlocatie in Polleur:
Route du Congrès de Polleur 53
4910 Theux

Met uitzondering van:

Speleologie (XL) en klimmen & abseilen vinden plaats op een andere locatie:
Rouge Thier 2
Aywaille 4920

Kajak verhuur start op andere locatie:
Parking plopsa coo

Wanneer is Spa Adventure geopend?

Spa Adventure is geopend van april tot en met oktober in de weekenden en schoolvakanties. Per activiteit is het verschillend wanneer deze wordt aangeboden. Via de onderstaande pagina kun je zien welke activiteiten wanneer worden aangeboden. https://www.spaadventure.be/vakantieprogrammas

Voor welke doelgroep is Spa Adventure?

Spa Adventure is voor individuele inschrijvingen. Van families tot vrienden, zolang het maar groepjes kleiner dan 8 personen zijn. 

Wat is het verschil tussen Spa Adventure en Survival Life?

Spa Adventure is geopend van april (Pasen) tot en met oktober in de weekenden en vakantieperiodes en is geschikt voor individuele online inschrijvingen.
Survival Life is voor groepen vanaf 8 personen die een eigen arrangement willen samenstellen, dit is het hele jaar mogelijk naar beschikbaarheid.

Hoe boek ik een activiteit?

Via www.spaadventure.be kun je online een activiteit reserveren. Het is erg vergelijkbaar met een pakketje bestellen 😉

Hoe worden de parcoursen/activiteiten begeleid?

Bij iedere activiteit is een deskundige instructeur aanwezig voor de instructies, toezicht en begeleiding. Ook zijn zij getraind om eventuele interventies/reddingen uit te voeren. Je bent in goede handen. Verhuur van materiaal is niet met begeleiding.

Wat zijn de minimale eisen om mee te doen aan een activiteit? (leeftijd/lengte etc)

Op de website staan per activiteit alle eisen vermeld. Het is belangrijk dat je dit naleeft.
De meeste activiteiten zijn vanaf 8 jaar.
De meeste klim activiteiten zijn vanaf 1.20m of 1.40m

De reden dat er een minimale leeftijd is, is omdat we te maken hebben met risico activiteiten. De reden dat er een minimale lengte is, is vanwege de parcoursen en de lifelines. Alle activiteiten waarbij je een gordel aan moet heeft een maximaal gewicht van 120kg. 

Hoe weet ik of ik fysiek in staat ben om mee doen aan een activiteit (blessures/zwangerschap/min en max gewicht)?

Op de website vind je per activiteit wanneer de activiteit niet geschikt voor je is.
Denk hierbij aan categorieën als rugproblemen, zwangerschap etc. 

Wat is het verschil tussen high ropes en river ropes?

De River Ropes is een touwenparcours over het water en een goede tip voor mensen met hoogtevrees.
Het High rope parcours is een touwenparcours op 6-8 meter hoogte. Je kunt hierbij ook het XL gedeelte bijboeken zodat je naar 18 meter hoogte gaat waarbij ziplines zijn inbegrepen.

Doe je de activiteit aan één stuk door of mag je pauzeren?

De activiteit wordt altijd in één keer door gedaan, zodra je de hele route/het hele parcours hebt afgerond ben je klaar met de activiteit. Uiteraard mag je even uitrusten mocht je moe worden. 

Heb ik ervaring nodig om te klimmen?

Nee, onze klimactiviteiten zijn allemaal recreatief waardoor iedereen dit zou moeten kunnen na het goed opvolgen van de instructies. 

Kan ik mee om te kijken bij de activiteiten?

Bij de meeste activiteiten is dit zeker mogelijk, enkel bij kajak verhuur en speleologie is het niet mogelijk om als toeschouwer te fungeren. Ook de activiteiten waarbij je een route gaat volgen zoals de adventure walk, down hill step, mountainbiken etc kan het uiteraard niet.

Mag de hond mee naar de activiteiten?

Bij de meeste activiteiten kan dit prima, mits aangelijnd. Bij Kajakken is het niet toegestaan om een hond mee te nemen. Bij speleologie en activiteiten waarbij je onderweg bent zoals down hill step, is het ook niet toegestaan. Verder is het belangrijk dat er iemand bij de hond kan blijven die als toeschouwer fungeert. De hond mag geen afleidende factor zijn tijdens de activiteit voor andere deelnemers.

Mag ik gebruik maken van alle faciliteiten?

Spa adventure bevindt zich op dezelfde locatie als Camping Polleur. Camping Polleur heeft onder andere een zwembad/douches/terras/(snack)bar/restaurant. Deze faciliteiten zijn geopend volgens de openingstijden van Camping Polleur. Bij de receptie dien je te informeren naar de mogelijkheden om gebruik te maken van het zwembad of de douches.

Kan ik ook een overnachting regelen via Spa Adventure?

Via Spa Adventure kan dit niet, maar Camping Polleur heeft wel overnachtingsmogelijkheden. Deze twee bedrijven zijn overigens op dezelfde locatie. Zo hoef je niet ver te rijden om gave outdoor activiteiten te kunnen doen.

Wat gebeurd er als ik niet durf?

Spa Adventure is een buitensportbedrijf waarbij mensen activiteiten komen doen waarbij grenzen worden verlegd, we te maken hebben met hoogtevrees, claustrofobie, kracht, snelheid en behendigheid. Je boekt op voorhand een activiteit en als blijkt dat je een onderdeel of de activiteit niet durft is het helaas niet mogelijk om geld terug te krijgen. Je hebt immens een plek bezet gehouden. 

Hoelang duren de activiteiten?

Dit is per activiteit verschillend en de richttijden kun je terugvinden op de website. De richttijden zijn van 1 uur tot 3 uur.
Wij werken met richttijden omdat het mensenwerk is. Als de groepsgrootte afwijkt, de andere deelnemers snel/langzaam zijn kan dit invloed hebben op de tijdsduur. De richttijden zijn inclusief ontvangst, eventueel vervoer en instructies.

Wat is het algemene kledingadvies voor de activiteiten?

Het algemene kledingadvies is als volgt:

Trek kleding aan wat vies mag worden en tegen een stootje kan. Schoenen met grip is erg fijn tijdens de activiteit, slippers zijn verboden. Een regenjas bij je hebben is ook erg handig. Zorg ervoor dat je je haar vast kunt doen. 

Gaan de activiteiten door met slecht weer?

Alle activiteiten gaan door met regen. Enkel met onweer wat erg dichtbij is kan de activiteit tijdelijk stil worden gelegd. Dit zal de desbetreffende instructeur besluiten.
‘Slecht weer bestaat niet, enkel slechte kleding’

Moet ik op voorhand reserveren?

Het wordt zeker geadviseerd zodat je zeker weten plek hebt. Op de dag zelf kan het zeker voorkomen dat de activiteit waar je interesse in hebt al vol is of niet op dat moment wordt georganiseerd. 

Tot wanneer kan ik annuleren?

Het annuleren van een definitieve reservering is niet mogelijk. Als de annulering binnen 24u valt kunnen we samen kijken naar het verplaatsen van de boekingsdatum/tijdstip

Wat gebeurd er als de waterstand te laag is om te kajakken?

Als de waterstand te laag is om te kajakken is dit overmacht. We zullen contact met jullie opnemen en 2 opties voorleggen:

  • Een voucher voor een later moment als de waterstand wel voldoende is
  • Keuze uit minimaal 2 verschillende alternatieve activiteiten zodat je alsnog een leuke daginvulling hebt.
Zijn er één- of tweepersoons kajaks?

Dat is geheel afhankelijk van de waterstand én de beschikbaarheid. Je kunt echter niet op voorhand het type boot reserveren. Denk dus goed na of iedereen zelfstandig in een boot kan varen mocht dit het geval zijn. 

Voor wie is speleologie niet geschikt?

Speleologie is een unieke activiteit en raden we af aan mensen met claustrofobie. De gangen zijn namelijk erg smal en een nodige flexibiliteit is zeker handig.
Ook voor mensen boven de 2 meter wordt deze activiteit een uitdaging.
Het is lastig om aan te geven met welke omvang je de grot wel of niet in kunt. Onze ingang is de eerste passage en heet ‘de brievenbus’. Dit is voor ons een mooi meetpunt om te zien of je de grot doorkomt.
Of je de grot doorkomt heeft te maken met lichaam en geest. Als je iets voller bent maar niet snel bang bent en flexibel bent kunnen onze instructeurs je overal doorheen coachen.
Soms heb je het gevoel dat je vast zit maar wij hebben als gouden regel: je zit nooit vast, enkel tijdelijk klem 😉
Als je twijfelt zorg dan dat je onze impressie video bekijkt of contact met ons opneemt om te overleggen.
Deze activiteit is overigens ook niet geschikt voor personen:

Met rugproblemen, met epilepsie, die zwanger zijn, die slechtziend of slecht te been zijn. 

Mag mijn kind zelfstandig mee doen met een activiteit?

Ja als de minimum leeftijd per activiteit wordt nageleefd kan dat zeker. Het is wel belangrijk dat de ouder/verzorger bij het ontvangst aanwezig is. Er zal een formulier moeten worden getekend door iemand +18 jaar. Daarna kan het kind mee met de desbetreffende instructeur.