Een spectaculaire en unieke tocht door een grottenstelsel midden in de Belgische Ardennen. Onder toezicht van de instructeurs daal je een niet toeristische grot af om lopend en kruipend de gangenstelsels te verkennen. Eerst lopen we een route om je te laten wennen aan de grot en zijn klimaat, daarna ga je beginnen aan een absoluut uniek onderdeel. Via meerdere abseils daal je (ver onder de grond) tientallen meters af naar het diepste punt van de grot. Vervolgens klim je via verschillende klimpassages en gangen het zonlicht weer tegemoet. Een onvergetelijke ervaring!

Speleologie XL

Je krijgt van ons een helm, overall, een klimgordel en de benodigde klimmaterialen. Nadat je buiten in het daglicht een uitgebreide instructie krijgt ben je klaar om de grot in te gaan. Op de helm die je krijgt zit een hoofdlampje waarmee je zelf je pad kan verlichten in de grot.

Eerst loop je een route door de grot die nog niet heel moeilijk is, de route start met een wat smallere gang, maar ben je die door kom je uiteindelijk in een grotere ruimte terecht. De route zal veel variatie bevatten waarbij je elkaar soms moet helpen. Hierna kom je in het ‘XL’ gedeelte met de abseils waarbij je klimgordel van pas komt.

Samenwerken en communicatie staat centraal. De instructeur die voorop loopt zal regelmatig informatie doorgeven die jij dan weer moet doorgeven aan degene achter je. Samen trotseer je het gangenstelsel en samen kom je de grot weer uit. Speleologie is een unieke activiteit die je echt in de Belgische Ardennen kunt beleven.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn GoPro meenemen?
Dit is mogelijk, maar verwacht niet dat je een top video maakt. Ondanks je hoofdlamp ga je op een GoPro niet heel veel zien. Hiervoor heb je veel beter en groter licht nodig.

Hoe koud is het in de grot?
In de grot is het een constante temperatuur van ongeveer 13 graden.

Hoe warm moet ik me kleden?
Het is standaard 13 graden in de grot het hele jaar door. Je krijgt van ons een overall, waardoor het voldoende is om een broek en t-shirt aan te doen. Doordat je actief bezig gaat zijn krijg je het vanzelf warm zat. Zorg wel voor schoenen die tegen een stootje kunnen.

Is deze activiteit op jullie hoofdlocatie?
Nee dit is op een externe locatie. Het exacte adres staat in je voucher die je ontvangt na reservering.

Kunnen mijn kinderen mee?
Als ze ouder zijn dan 10 jaar jazeker! Ze zullen het makkelijker hebben dan jij als ouder, omdat ze makkelijker door de grot kruipen.