Ben je in voor een uniek en spannend avontuur in de Ardennen?  In deze activiteit ontdek je donkere smalle grotten en dat combineer je met het versterken van het groepsgevoel. Kom je samenwerkingsvaardigheden versterken met Speleologie.

Wat is speleologie?

Speleologie draait om samenwerken en ontdekken. Bij deze activiteit ga je met een groep onder begeleiding van instructeurs de Belgische grotten in. Waan jezelf tussen de nauwe wanden, kruip door de passages en help elkaar met het bereiken van het einde van de grot. Elkaar helpen is enorm belangrijk bij deze activiteit. Om te voorkomen dat iemand vast zit zorg je dat je tips geeft of een hand uitreikt. Speleologie is daardoor de perfecte activiteit om het groepsgevoel te verhogen.

Hoe ziet een sessie er bij ons uit?

Eerst kom je als gast naar de externe locatie van speleologie in de Ardennen. Het adres is in de voucher van de reservering terug te vinden. Hier doe je je overall aan en je helm op. Tijd om de grotten in te duiken. Samen met je groep betreed je de grotten. Het is de bedoeling dat je met dezelfde groep de grotten weer verlaat. Om dit te realiseren staat samenwerken centraal. Samen ga je al lopend, kruipend, klimmend een unieke ervaring tegemoet. Soms kun je door grotere ruimtes heen, soms is het zo smal dat je er net tussendoor past. De gehele sessie word je begeleid door de aanwezige instructeurs. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over je veiligheid. Speleologie is een veilige en vooral leuke activiteit.

Speleologie in de Ardennen

Alvorens je aan je speleologie avontuur in de Ardennen begint zijn er enkele dingen om in je hoofd te houden. Houd rekening met de constante temperatuur van 12 graden. Door het vele bewegen zal je het snel warm krijgen. Je krijgt een overall aan, maar we raden je ook aan een T-shirt en een broek aan te doen. Ook moeten je schoenen genoeg grip hebben, zodat je niet uitglijdt. Vergeet niet dat je kleding vies zal worden. Daarnaast is het ook goed om een GoPro te gebruiken. Door de donkere omgeving is er vaak te weinig licht om hier mooie beelden van te maken. De minimale leeftijd voor de speleologie activiteit is 8 jaar. Wij zien je graag terug bij Spa Adventures!

Veelgestelde vragen:

Kan ik mijn GoPro meenemen? 

Dit is mogelijk, maar verwacht er niet te veel van. Ondanks je hoofdlamp ga je op een GoPro niet heel veel zien. Hiervoor heb je veel beter en groter licht nodig.

Hoe koud is het in de grot? 

In de grot is het een constante temperatuur van ongeveer 12 graden.

Hoe warm moet ik me kleden? 

Je krijgt van ons een overall, waardoor het voldoende is om een broek en t-shirt aan te doen. Doordat je actief bezig gaat krijg je het vanzelf warm. Zorg wel voor schoenen die grip hebben en kleding dat vies mag worden.

Is deze activiteit op jullie hoofdlocatie?

Nee dit is op een externe locatie. Het exacte adres staat in je voucher die je ontvangt na reservering.

Kunnen mijn kinderen mee?

Als ze ouder zijn dan 8 jaar jazeker! Ze zullen het makkelijker hebben dan jou als ouder, omdat ze makkelijker door de grot kruipen.