Ben je in voor een uniek en spannend avontuur in de Ardennen?  In deze activiteit ontdek je donkere smalle gangen in een door de natuur uitgesleten grot.

Wat is speleologie?

In de wetenschap verkennen en bestuderen ze allerlei grotten, maar bij Spa Adventure draait het natuurlijk om de sportiviteit en het avontuur. In deze grotten zijn natuurlijk een hoop dingen te ontdekken. Onderwerp kom je putten, nauwe gangen en rivieren tegen. En dat allemaal in het donker.

Hoe ziet speleologie er bij ons uit?

Eerst kom je als gast naar de externe locatie van speleologie in de Ardennen. Het adres is in de voucher van de reservering terug te vinden. Hier doe je je overall aan en je helm op. Na en uitgebreide instructie van de instructeurs ga je de grot betreden. Om dit te realiseren staat samenwerken centraal. Samen ga je al lopend, kruipend, klimmend een unieke ervaring tegemoet waardoor onderlinge communicatie belangrijk is. Soms kun je door grotere ruimtes heen, soms is het zo smal dat je er net op een specifieke manier tussendoor past. De gehele sessie word je begeleid door de aanwezige instructeurs. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over je veiligheid. Speleologie is een veilige en vooral leuke activiteit.

Speleologie Tips

Houd rekening met de constante temperatuur van 13 graden. Door het vele bewegen zal je het snel warm krijgen. Je krijgt een overall aan, maar we raden je ook aan een T-shirt en een lange broek aan te doen waarin je soepel kunt bewegen. Ook moeten je schoenen genoeg grip hebben, zodat je niet uitglijdt. Vergeet niet dat je kleding vies zal worden. Speleologie is een zeer unieke activiteit in het hartje van de Belgische Ardennen, niet iedereen voelt zich fijn in het donker en in smalle ruimtes, check goed bij je gezelschap waarvoor je boekt of iedereen weet wat speleologie inhoudt.

Boek je speleologie avontuur bij Spa Adventure

Ben je geïnteresseerd in het ontdekken van grotten en houd je wel van avontuur? Reserveer dan snel een plekje en ontdek de speleologie in de Ardennen. Ben je met een grotere groep? Vraag dan eenvoudig een offerte aan bij Survival Life.

Veelgestelde vragen:

Kan ik mijn GoPro meenemen?
Dit is mogelijk, maar verwacht er niet te veel van. Ondanks je hoofdlamp ga je op een GoPro niet heel veel zien. Hiervoor heb je veel beter en groter licht nodig.

Hoe koud is het in de grot?
In de grot is het een constante temperatuur van ongeveer 13 graden.

Hoe warm moet ik me kleden?
Je krijgt van ons een overall, waardoor het voldoende is om een broek en t-shirt aan te doen. Doordat je actief bezig gaat krijg je het vanzelf warm. Zorg wel voor schoenen die grip hebben en kleding die vies mag worden.

Is deze activiteit op jullie hoofdlocatie?
Nee dit is op een externe locatie. Het exacte adres staat in je voucher die je ontvangt na reservering.

Kunnen mijn kinderen mee de grot in?
Als ze ouder zijn dan 8 jaar jazeker! Ze zullen het makkelijker hebben dan jij als ouder, omdat ze makkelijker door de grot kruipen.