Onder toezicht van de instructeurs daal je een niet toeristische grot af om lopend en kruipend de gangenstelsels te verkennen. In de grot zorg je zelf voor licht d.m.v. een helm met hoofd-lamp. De grote zalen en nauwe(re) doorgangen, waar je op je buik door heen moet schuiven, volgen elkaar in snel tempo op. Een bijzondere belevenis die je niet snel meer zult vergeten!

Speleologie

Met een overall aan en een helm op ga je onder toezicht van de instructeurs een niet-toeristische grot in. Na een uitgebreide instructie ben je er klaar voor om het daglicht achter je te laten en de grot in te duiken.

Je gaat met een groep de grot in, waarbij samenwerken centraal staat. Je zal regelmatig informatie, tips en tricks moeten doorgeven. Ook kan het nodig zijn elkaar een handje te helpen. Samen trotseer je het gangenstelsel en help je elkaar ook de grot weer uit.

In de grot ga je al lopend, kruipend en klimmend een unieke ervaring tegemoet. Van grotere ruimtes tot nauwe gangen, het is allemaal aanwezig. Uiteraard zullen de instructeurs alles nauwkeurig begeleiden en je overal doorheen helpen.

Meer uitdaging?

Ben je op zoek naar nog meer uitdaging, bekijk dan onze Speleologie XL. Hierbij ga je ook nog twee maal abseilen en zal je dus ook je weg omhoog weer moeten vinden.

Veelgestelde vragen:

Kan ik mijn GoPro meenemen? 

Dit is mogelijk, maar verwacht er niet te veel van. Ondanks je hoofdlamp ga je op een GoPro niet heel veel zien. Hiervoor heb je veel beter en groter licht nodig.

Hoe koud is het in de grot? 

In de grot is het een constante temperatuur van ongeveer 12 graden.

Hoe warm moet ik me kleden? 

Je krijgt van ons een overall, waardoor het voldoende is om een broek en t-shirt aan te doen. Doordat je actief bezig gaat krijg je het vanzelf warm. Zorg wel voor schoenen die grip hebben en kleding dat vies mag worden.

Is deze activiteit op jullie hoofdlocatie?

Nee dit is op een externe locatie. Het exacte adres staat in je voucher die je ontvangt na reservering.

Kunnen mijn kinderen mee?

Als ze ouder zijn dan 8 jaar jazeker! Ze zullen het makkelijker hebben dan jou als ouder, omdat ze makkelijker door de grot kruipen.