Klimmen en abseilen

Spa Adventure beschikt over een eigen unieke natuurlijk rotswand, die verschillende klimroutes heeft met verschil in hoogte en moeilijkheidsgraad midden in de Belgische Ardennen. Na een uitgebreide instructie over techniek en materiaal gaan we beginnen met het klimmen in groepjes. Als je eenmaal boven bent, ga je abseilend naar beneden. Je mag kiezen uit drie verschillende klimroutes. Het leuke aan het klimgedeelte is het samenwerken in groepjes. Je hebt verschillende taken zoals: De klimmer, degene die aan het zekeren is en een back up zekeraar. Je leert dus ook om elkaar veilig te begeleiden tijdens het klimmen waardoor je continue bezig bent.

Naast de abseil die je doet na het klimmen om weer beneden te komen is er ook de mogelijkheid om van een flinke hoogte af te dalen. Via een apparte route klim je omhoog naar 18 meter hoogte waarbij we 2 abseils hebben. Eén abseil recht naar beneden tegen de wand aan en één over de vallei heen. Hoe snel ben jij beneden? Durf jij over het randje te stappen? Kom het uitproberen!

Veelgestelde vragen

Mag ik ook meer dan 3 routes klimmen?
Nee dit gaat helaas niet, er zal dan niet voldoende tijd zijn om ook beide abseils te doen.

Kan ik ook 1 abseil 2 keer doen?
Dat kan, maar je kan de andere dan niet doen. Je mag in totaal 2 keer abseilen.

Kan ik kijken naar hoe mijn kind aan het klimmen is?
Onze klim- en abseil locatie bevat een grasveld vanwaar je kan kijken naar de klimwand. Je kan vanaf daar ook foto’s en filmpjes maken.

Is het zekeren bij elkaar wel veilig?
Jazeker, wij hebben een vast zeker punt in de grond waar de touwen aan bevestigd zijn zodat je elkaars gewicht niet hoeft te houden. Zo kan zoon de vader zekeren!! Ook zijn de zekerapparaten uitgerust met een automatische blokkeer functie waardoor mocht het afdalen toch te snel gaan het apparaat blokkeert.