Zou je graag willen kajakken in de Ardennen? Kajakken is een leuke activiteit die je geheel zelfstandig en in eigen tempo kunt doen. Verken de wateren van de Ardennen en geniet van de mooie natuur.

LET OP: EXTERNE LOCATIE (De adresgegevens staan op de voucher die je ontvangt na de boeking)

Kajakken Ardennen

Kajakken in de Ardennen is een activiteit die je niet wil missen. Bij het kajakavontuur van Spa Adventure ga je door een 9 kilometer lange tocht in een 1-persoons of 2-persoons kajak. Dit doe je op de afvaart bij de rivier Amblève. Dit ligt nabij Stavelot. Je kunt je eigen tempo bepalen. Ook ben je niet afhankelijk van een begeleider. In alle rust genieten van de omgeving en de ervaring dus. Zodra je bij het eindpunt bent kun je je spullen bij ons inleveren. Daarna wordt je met een bus naar het beginpunt teruggebracht. Voor deze activiteit moet er gecontroleerd worden of de rivier geopend is. Hij zou namelijk dicht kunnen zijn in verband met de lage waterstand of nationale visdagen.

Goed voorbereid kajakken

Klaar om te kajakken bij spa? Houdt rekening met de volgende zaken. De activiteit kan uiterlijk om 14:00 beginnen.  Voor deze is activiteit is verder een zwemdiploma verplicht. Ervaring met kajakken is niet vereist. Bij een te hoge waterstand kan er geraft worden. Hiervoor zijn minimaal 6 personen nodig. Is de waterstand te laag? Dan wordt er samen gekeken naar een alternatieve activiteit. Let er ook op dat de startlocatie niet op de hoofdlocatie in Polleur is. Het adres vind je terug op de voucher die je ontvangt na je reservering.

Kom kajakken bij Spa Adventure

Door het enorm mooie weer van afgelopen periode is de waterstand momenteel enorm laag. Normaliter laten ze water door vanuit een stuwmeer waardoor het in de middag mogelijk is om te kajakken op een golf water van een aantal uur. Echter kunnen wij op de dag zelf dit pas zeker weten. Mocht je twijfelen, contacteer ons, als je kajak verhuur geboekt hebt en het niet door kan gaan zullen we samen kijken naar een direct alternatief.

Let op: beschikbaarheid van deze activiteit is afhankelijk is van de waterstand. Het is belangrijk dat je dit zelf controleert voordat je vertrekt naar de startlocatie van het kajakken.

Controleer of de rivier geopend is voor kajakken (in verband met de waterstand of nationale visdagen). Bij twijfel kun je ons bellen: +32 (0)87 30 77 30.

– Indien de waterstand onder de 1,7m3/s is, zal de rivier door de overheid worden gesloten.
– Indien de waterstand tussen de 1,7-2,5m3/s is, is er een grote kans op vastlopen op stukken tijdens de tocht.
– Indien de waterstand hoger dan 12m3/s is, is kajakken niet mogelijk maar zal er geraft kunnen worden.

Veelgestelde vragen

Heb ik een wetsuit nodig? 

In de winterperiode is dit aangeraden vanwege het opspattende water.

Is er een waterdicht tonnetje aanwezig? 

Ja, deze kun je kopen bij de receptie van het startpunt. Op deze manier kun je telefoons, autosleutels en andere spullen die je door wilt houden veilig meenemen.

Wat gebeurd er als de waterstand te hoog is? 

Dan kan er geraft worden. Hierbij geldt wel een minimaal aantal van 6 personen.

Wat gebeurd er als de waterstand te laag is? 

Dan zullen we samen kijken naar een directe alternatieve activiteit.

Heb ik ervaring nodig om te kajakken? 

Nee, dit is een recreatieve rivier waar iedereen op kan kajakken.

Mag mij hond mee?

Nee, dit is niet toegestaan.

Kan ik een 2-persoons kajak vooraf reserveren?

Nee helaas niet. Deze zijn er naar beschikbaarheid op dat moment. Je kan dit aangeven bij het loket dat je een tweepersoons kajak wilt maar dit is niet gegarandeerd.

Start deze activiteit op jullie hoofdlocatie in Polleur?

Nee dit is op een externe locatie. Het exacte adres staat in je voucher die je ontvangt na reservering.