De waterstand is enorm hoog op dit moment waardoor er enkel geraft kan worden met een minimum leeftijd van 12 jaar 25/05/24

Wil je kajakken in de Ardennen? Kajakken is een leuke activiteit die je geheel zelfstandig en in eigen tempo kunt doen. Verken de rivier de Amblève in de Belgische Ardennen en geniet van de mooie natuur. Let op: externe locatie (de adresgegevens staan op de voucher die je ontvangt na de boeking).

Kom kajakken bij Spa Adventure

Kajakken in de Ardennen is een activiteit die je niet wilt missen. Huur de kajak gemakkelijk online en vaar in een 1- of 2-persoons kajak de prachtige route van 9 km op de rivier de Amblève. Dit ligt nabij Stavelot en Spa. Je kunt je eigen tempo bepalen. Ook ben je niet afhankelijk van een begeleider, zo kun je in alle rust genieten van de omgeving en de ervaring. Zodra je bij het eindpunt bent kun je materiaal weer inleveren waarna je daarna wordt teruggebracht met een bus naar het beginpunt. Voor deze activiteit moet er gecontroleerd worden of de rivier geopend is. Hij zou namelijk dicht kunnen zijn in verband met de lage waterstand of nationale visdagen.

Waterstanden en weersomstandigheden

De beschikbaarheid van het kajakken is afhankelijk van de waterstand. Het is belangrijk dat je dit zelf controleert voordat je vertrekt naar de start locatie van het kajakken. Houd er rekening mee dat de waterstand te laag kan zijn als het lange tijd mooi weer is geweest. Normaliter laten ze water door vanuit een stuwmeer waardoor het in de middag mogelijk is om te kajakken op een golf water van een aantal uur. Echter kunnen wij op de dag zelf dit pas zeker weten. Twijfel je? Contacteer ons als je een kajak hebt geboekt en het niet door kan gaan. Vervolgens zullen we samen kijken naar een direct alternatief. In verband met de waterstand of nationale visdagen kan het soms niet mogelijk zijn om te kunnen kajakken. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen.

Belangrijke informatie

– Indien de waterstand onder de 1,7m3/s is, zal de rivier door de overheid worden gesloten.
– Indien de waterstand tussen de 1,7-2,5m3/s is, is er een grote kans op vastlopen op stukken tijdens de tocht.
– Indien de waterstand hoger dan 12m3/s is, is kajakken niet mogelijk maar zal er geraft kunnen worden.

De waterstand kun je hier checken.

Bij een hoge waterstand (+ 7m3/s) kan het zijn dat er een minimale leeftijd geldt voor de deelnemers, bel hiervoor even  met  +32 (0)87 30 77 30.

Veelgestelde vragen

Heb ik een wetsuit nodig?
In de winterperiode is dit aangeraden vanwege het opspattende water.

Is er een waterdicht tonnetje aanwezig?
Ja, deze kun je kopen bij de receptie van het startpunt. Op deze manier kun je telefoons, autosleutels en andere spullen die je droog wilt houden veilig meenemen.

Wat gebeurd er als de waterstand te hoog is?
Dan kun je meestal gaan raften. Hierbij geldt wel een minimaal aantal van 6 personen.

Wat gebeurd er als de waterstand te laag is?
Dan zullen we samen kijken naar een directe alternatieve activiteit.

Heb ik ervaring nodig om te kajakken?
Nee, dit is een recreatieve rivier op de Amblève waar iedereen op kan kajakken. In de omgeving van Stavelot/Spa heb je geen wildwater rivieren, enkel recreatief.

Mag mij hond mee?
Nee, dit is helaas niet toegestaan.

Kan ik een 2-persoons kajak vooraf reserveren?
Nee helaas niet. Deze zijn er naar beschikbaarheid op dat moment. Je kan dit aangeven bij het loket dat je een tweepersoons kajak wilt maar dit is niet gegarandeerd.

Start deze activiteit op jullie hoofdlocatie in Polleur?
Nee dit is op een externe locatie. Het exacte adres staat in je voucher die je ontvangt na reservering.