LET OP: EXTERNE LOCATIE
De adresgegevens staan op de voucher die je ontvangt na de boeking.

Door het enorm mooie weer van afgelopen periode is de waterstand momenteel enorm laag. Normaliter laten ze water door vanuit een stuwmeer waardoor het in de middag mogelijk is om te kajakken op een golf water van een aantal uur. Echter kunnen wij op de dag zelf dit pas zeker weten. Mocht je twijfelen, contacteer ons, als je kajak verhuur geboekt hebt en het niet door kan gaan zullen we samen kijken naar een direct alternatief.

Op zoek naar een leuke plek om te kajakken in de Ardennen? Tijdens deze activiteit maak je een afvaart van 9km in 1-persoons of 2-persoons kajaks (afhankelijk van de waterstand en beschikbaarheid) op de Amblève nabij Stavelot. Deze tocht mag je in eigen tempo en geheel zelfstandig volbrengen. Bij het eindpunt worden de materialen ingenomen en zul je met een bus terug gebracht worden naar het beginpunt. Er kan tot 14:00 uur gestart worden met de activiteit. Voor deze is activiteit is verder een zwemdiploma verplicht.
Let op: beschikbaarheid van deze activiteit is afhankelijk is van de waterstand. Het is belangrijk dat je dit zelf controleert voordat je vertrekt naar de startlocatie van het kajakken.
Controleer of de rivier geopend is voor kajakken (in verband met de waterstand of nationale visdagen). Bij twijfel kun je ons bellen: +32 (0)87 30 77 30.

– Indien de waterstand onder de 1,7m3/s is, zal de rivier door de overheid worden gesloten.
– Indien de waterstand tussen de 1,7-2,5m3/s is, is er een grote kans op vastlopen op stukken tijdens de tocht.
– Indien de waterstand hoger dan 12m3/s is, is kajakken niet mogelijk maar zal er geraft kunnen worden.

Kajak Amblève (LET OP: externe locatie)

Voor deze activiteit is heb hebben van een zwemdiploma verplicht. Kinderen (vanaf 6 jaar) kunnen mee, maar wel onder begeleiding van een ouder/verzorger. Je maakt een prachtige tocht door de natuur. Het is een recreatieve rivier waar iedereen op kan kajakken.

Veelgestelde vragen

Heb ik een wetsuit nodig? 

In de winterperiode is dit aangeraden vanwege het opspattende water.

Is er een waterdicht tonnetje aanwezig? 

Ja, deze kun je kopen bij de receptie van het startpunt. Op deze manier kun je telefoons, autosleutels en andere spullen die je door wilt houden veilig meenemen.

Wat gebeurd er als de waterstand te hoog is? 

Dan kan er geraft worden. Hierbij geldt wel een minimaal aantal van 6 personen.

Wat gebeurd er als de waterstand te laag is? 

Dan zullen we samen kijken naar een directe alternatieve activiteit.

Heb ik ervaring nodig om te kajakken? 

Nee, dit is een recreatieve rivier waar iedereen op kan kajakken.

Mag mij hond mee?

Nee, dit is niet toegestaan.

Kan ik een 2-persoons kajak vooraf reserveren?

Nee helaas niet. Deze zijn er naar beschikbaarheid op dat moment. Je kan dit aangeven bij het loket dat je een tweepersoons kajak wilt maar dit is niet gegarandeerd.

Start deze activiteit op jullie hoofdlocatie in Polleur?

Nee dit is op een externe locatie. Het exacte adres staat in je voucher die je ontvangt na reservering.