Als je in de Belgische Ardennen bent moet je ook een keer geklommen hebben. Wij beschikken over een gevarieerd klimparcours in en tussen de bomen. We hebben ons groeiende klimparcours opgesplitst in twee opties: het ‘high rope parcours’ en het ‘high rope parcours XL’. Hieronder vertellen we het verschil:

High rope parcours

Het High rope parcours, ook wel hoogteparcours, bestaat uit 4 gave klimroutes met diverse touwbanen tussen de bomen op ongeveer 6-8 meter hoogte. Er zijn verschillende routes variërend in moeilijkheidsgraad van 1 tot en met 4. Deze activiteit duurt ongeveer 1,5 uur (afhankelijk van hoe snel je klimt), na de 4 klimroutes ben je klaar en ga je weer naar beneden.

High rope parcours XL

Voor de echte durfalls is de XL variant gemaakt. Hierbij mag je ook van alle 4 de klimroutes van de ‘normale high ropes’ gebruik maken. Daarnaast kun je hogerop naar maar liefst 18 meter hoogte met een mooi uitzicht. Wat deze uitbreiding naast de enorme hoogte extra leuk maakt zijn de zipllines! Op 11 en 18 meter hoogte kun je meerdere ziplines doen waarvan één van 80 en één van 200 meter lang!

LET OP: Als je besluit niet de XL versie te kiezen kun je dus enkel de 4 klimroutes doen als je op het parcours bent en niet de ziplines. Denk dus goed na vooraf welke variant je wilt!

Veelgestelde vragen

Wanneer is het High Rope Parcours geopend?
Vanaf april tot en met oktober is het High Rope Parcours elk weekend en tijdens de schoolvakanties geopend. Ieder uur tussen 11-13u kun je starten en in de zomervakantie zijn de starttijden 14u en 15u ook mogelijk!

Is deze activiteit wel veilig?
Absoluut, tijdens het hele parcours ben je gezekerd met een continu systeem. Je kunt altijd maar één haak tegelijkertijd los maken, de andere moet eerst vast aan de volgende brug voordat de tweede haak los komt

Wat zijn de minimale en maximale eisen?
Je moet minimaal 1.20m zijn om het ‘normale’ high rope parcours te doen.
Je moet minimaal 1.40m zijn om het high rope parcours XL te doen.
Je mag maximaal 120kg zijn.