Met een speciale robuuste outdoor-step door de bossen en over verharde paden naar beneden “crossen”. De tocht neemt (afhankelijk van je snelheid en navigatie skills) ongeveer 35 minuten in beslag. Het is een spectaculaire activiteit die je niet teveel moeite zal kosten maar wel een onvergetelijke indruk zal achterlaten!

Down hill steppen

Een instructeur zal je afzetten op een locatie aan de rand van de bossen, van waar je naar beneden gaat steppen. Op de startlocatie krijg je de benodigde instructie waarna je aan de hand van een foto-routekaart gaat down hill steppen. De gehele route zal ongeveer 35 minuten duren, afhankelijk van je eigen tempo natuurlijk. De duur van totale activiteit is ongeveer 1,5 uur, hierin houden wij rekening met ontvangst, wegbrengen, instructie en natuurlijk de tocht zelf.

Let er op dat de instructeur je zal afzetten, alles uitlegt, maar dus niet met je mee gaat steppen. De down hill step tocht is dus een zelfstandige tocht waarbij je aan de hand van de (foto)kaart de route gaat steppen.

Veelgestelde vragen

Vanaf wanneer kan mijn kind mee met steppen?
De minimale lengte is 1.40. en een min. leeftijd van 12 jaar. Je mag gaan steppen als je op een goede manier bij de remmen kan. Mocht je hier twijfel over hebben, vraag het dan na aan de instructeur.

Is dit een conditioneel zware activiteit?
Het eerste deel van de route is vals plat waardoor je goed warm wordt en kan wennen aan de step. Hoe sneller je wilt, hoe zwaarder het wordt.

Gaat er begeleiding mee?
Nee je kunt dit zelfstandig doen na uitgebreide uitleg. Je krijgt een kaart mee voor de navigatie.