Down hill mountainbike

Als je aan de Belgische Ardennen denkt behoort mountainbiken tot een ‘must do’!! Onze hoofdlocatie bevindt zich in een prachtig dal in de buurt van Spa, wat betekent dat als je wilt gaan mountainbiken, je eerst een stuk omhoog moet fietsen.

MAAR met de cross country (downhill) route hoeft dat niet. De cross country (downhill) mountainbike route neemt het omhoog fietsen voor het grootste deel weg. Wij brengen je (deels) met ons vervoer naar het hoger gelegen startpunt waar je vervolgens een mountainbike en helm op maat krijgt. Vanaf hier volgt een prachtige route overwegend downhill door de countryside. Bos, weilanden, gravelpaden, prachtige uitzichtpunten en gave afdalingen heeft deze route allemaal. De route is erg leuk voor zowel beginners als gevorderden. Er zijn een aantal mogelijkheden om de route in te korten mocht dit gewenst zijn.

Cross country (downhill) mountainbike

De cross country downhill mountainbike is een tocht die je zelfstandig gaat fietsen. Er zal dus geen instructeur mee fietsen. De instructeur zal je afzetten op de startlocatie en het benodigde uitleggen en meegeven maar gaat dus niet mee. Bij deze activiteit is pechservice inbegrepen. Mocht je pech krijgen met je fiets kun je ons telefonisch bereiken. Als een band lek gaat kun je deze repareren met de meegeleverde rugzak met materiaal. Mocht er iets anders kapot zijn, wat je zelf niet ter plekke kan repareren, dan komen wij dit doen, of vervangen we de fiets zodat je de tocht kan voortzetten. Een ideale gave versie van mountainbiken in de Belgische Ardennen!

Veelgestelde vragen

Krijg ik ook een helm mee?
Jazeker. Het kan handig zijn om zelf een bandana mee te nemen voor onder je helm voor eigen hygiëne

Moet ik eten en drinken meenemen?
Drinken is altijd handig om bij je te hebben. Eten wordt aangeraden, maar denk dan meer aan een snack voor onderweg

Is deze route volledig naar beneden?
Nee, maar wel grotendeels. De eerste, en meeste, hoogtemeters halen wij bij je weg door jullie af te zetten, er zullen echter wel nog enkele klimmetjes in de route zitten.