Down hill mountainbike

Als je aan de Belgische Ardennen denkt behoort mountainbiken tot een ‘must do’!! Onze hoofdlocatie bevindt zich een prachtig dal, dat betekent dat als je wilt gaan mountainbiken, je eerst een stuk omhoog moet fietsen.

MAAR met de cross country (downhill) route hoeft dat niet. De ze cross country (downhill) mountainbike route neemt het omhoog fietsen voor het grootste deel weg. Je wordt door ons met een busje en MTB afgezet op een hoog punt in de omgeving, vanaf hier volgt een prachtige route met overwegend downhill door de countryside. Bos, weilanden, gravelpaden, prachtige uitzichtpunten en gave afdalingen heeft deze route allemaal. De route is erg leuk voor zowel beginners als gevorderden. Er zijn een aantal mogelijkheden om de route in te korten mocht dit gewenst zijn.

Cross country (downhill) mountainbike

De cross country downhill mountainbike is een tocht die je zelfstandig gaat fietsen. Er zal dus geen instructeur mee fietsen. De instructeur zal je afzetten op de startlocatie en het benodigde uitleggen en meegeven maar gaat dus niet mee. Bij deze activiteit is pechservice inbegrepen. Mocht je pech krijgen met je fiets kun je ons telefonisch bereiken. Als een band lek gaat kun je deze repareren met de meegeleverde rugzak. Mocht er iets anders kapot zijn, wat je zelf niet ter plekke kan repareren, dan komen wij dit doen, of vervangen we de fiets.

Veelgestelde vragen

Krijg ik ook een helm mee?

Jazeker. Het kan handig zijn om zelf een bandana mee te nemen voor onder je helm.

Moet ik eten en drinken meenemen? 

Drinken is altijd handig om bij je te hebben. Eten wordt aangeraden, maar denk dan meer aan een snack voor onderweg

Kan ik bij jullie douchen? 

Dat kan tegen een kleine vergoeding van €1.50. Echter, kan dit anders zijn i.v.m. de corona maatregelen. Vraag dit op locatie na voor de juiste informatie.

Wat is het verschil met de activiteit mountainbike down hill?

De mountainbike down hill is 18km , de cross country is 13 km. De mountainbike down hill gaat vooral door bossen en watertjes en 95% van de route is down hill. De cross country gaat voornamlijk door de country side en is overwegend naar beneden.

Is deze route volledig naar beneden?

Nee, maar wel grotendeels. De eerste en meeste hoogtemeters halen wij bij je weg door jullie af te zetten.