Boog- en buksschieten. Deze sporten vergen de nodige behendigheid, dus de instructeurs zullen je helpen. Er wordt tijdens de activiteit o.a. aandacht besteed aan techniek(en) en spelvormen, waarbij ieders veiligheid uiteraard voorop staat.

Begin met 3 spelen bij het onderdeel pijl en boogschieten zoals ‘Shoot the flag’ of ‘Black Jack’. Daarna zul je 4 spellen gaan doen bij het Luchtbuks schieten zoals ‘Shoot the ducks’ of ‘shooter’. Ben jij de nieuwe Robin Hood van de groep? Kom het testen tijdens onze boog- en buksschiet activiteit in de Belgische Ardennen. Tijdens deze activiteit ga je zowel met een handboog, als met een luchtbuks schieten.

Pijl en boogschieten in de Belgische Ardennen

Voor het boogschieten krijg je een uitleg waarbij de techniek en veiligheid centraal staan. Met een handboog schieten vergt de nodige behendigheid en concentratie. Na de uitleg zal je eerst een oefenronde doen om de techniek te leren. Als je het onder de knie hebt zal je 3 spelvormen gaan doen om gaandeweg steeds beter te gaan schieten.
Deze activiteit is geschikt om met het hele gezin aan deel te nemen. We hebben zowel grote bogen als kinderbogen. Deze boog is minder strak gespannen zodat het makkelijker is voor kinderen om er mee te schieten.

Buksschieten

Bij het buksschieten volgt weer een uitleg waarbij techniek en veiligheid centraal staan. Onze outdoor schietbaan beschikt over meerdere targets waarop geschoten kan worden. Allereerst is er een oefenronde om gewend te raken aan de luchtbuks en te ontdekken wat voor targets we hebben. Vervolgens ga je aan de hand van deze targets meerdere spellen spelen.
De instructeur zal alle spellen begeleiden en kan de kinderen helpen met het laden van de luchtbuks mocht dit te zwaar zijn.
Deze activiteit is altijd te doen zowel met goed als met slecht weer. Dit komt doordat onze boog- en buks schietlocatie overdekt is.

Veelgestelde vragen

Moet ik ervaring hebben om deze activiteit te doen?
Nee, de instructeur zal je alles leren en uitgebreid instructie geven

Heb ik veel kracht nodig om te kunnen schieten?
Nee, iedereen zou moeten kunnen schieten met een handboog en een luchtbuks

Mijn kind is 8 jaar maar niet zo groot en sterk, kan mijn kind meedoen?
Jazeker! We beschikken bij het boogschieten over kinderbogen. Bij het buksschieten zal de instructeur helpen met laden.