Tijdens deze ongeveer 7 km lange avontuurlijke tocht door de Ardense bossen en weilanden is het de bedoeling dat je de route met behulp van o.a. kaart en kompas en een kruispuntenloop volgt. Er volgen een aantal teamopdrachten en je zult met behulp van een foto-puzzeltocht uitkomen bij een tokkelbaan. Tot slot zal je een touwbrug oversteken.

De Adventure walk door de Belgische Ardennen

De activiteit start met een kruispuntenloop die door de bos gaat. Na een avontuurlijke route kom je uit bij het eerste checkpoint, hier staat de instructeur jullie op te wachten. Vanaf daar zal je het water moeten oversteken aan de hand van een avontuurlijke tokkel. Vervolgens ga je aan de hand van een kompas je weg vervolgen door de weilanden en maisvelden.

Het laatste stuk van de route navigeer je aan de hand van foto’s door de weilanden. Hierbij kom je onderweg trappetjes tegen waar je overheen moet klimmen om de route te vervolgen. Ben je aan het einde van de fototocht? Dan kom je een laatste obstakel tegen waar een instructeur je mee zal helpen. Je sluit namelijk de route af met een gave tokkelbaan over het water.

Navigeren en samenwerken

De gehele wandeling is ongeveer 7 km met veel verschillende obstakels. Door middel van samenwerken kun je deze obstakels trotseren en de route op de juiste manier volgen. Door de verschillende obstakels en manieren van navigeren is dit een geschikte activiteit voor vele doelgroepen.

Veelgestelde vragen

Kan ik dit ook met de kinderwagen doen? 

Nee, deze tocht gaat over ongelijke grond, over water en door weilanden. Dit is dus niet geschikt voor kinderwagens.

Moet ik iets meenemen voor onderweg? 

Iets te drinken is altijd fijn, eten kan, maar niet noodzakelijk. Je bent ongeveer 3 uur onderweg.

Kan mijn kind meedoen?

Als hij/zij 7km kan wandelen mag diegene meedoen met de activiteit.