Tijdens deze ongeveer 7 km lange avontuurlijke wandeltocht, door de Ardense bossen en weilanden, is het de bedoeling dat je de route met behulp van kompas, foto’s en een kruispuntenloop volgt. Er volgen een aantal teamopdrachten en je zult met behulp van een foto-puzzeltocht uitkomen bij een tokkelbaan. Tot slot zal je een touwbrug oversteken, vandaar de naam Adventure Walk.

De Adventure walk door de Belgische Ardennen

De activiteit start met een kruispuntenloop die door het bos gaat. Na een avontuurlijke route kom je uit bij het eerste checkpoint, hier staat de instructeur je op te wachten. Daar zal je de rivier de Hoëgne moeten oversteken aan de hand van een tyrolienne. Vervolgens ga je met behulp van een kompas je weg vervolgen door de weilanden en maisvelden, je hebt hier typische prachtige uitzichten over het heuvellandschap van de Belgische Ardennen.

Het laatste stuk van de route navigeer je door middel van foto’s door de weilanden. Hierbij kom je onderweg trappetjes tegen waar je overheen moet klimmen om de route te vervolgen waarbij je prachtige uitzichten tegen komt. B en je aan het einde van de fototocht? Dan kom je een laatste obstakel tegen waar een instructeur je mee zal helpen. Je sluit namelijk de route af met een gave tokkelbaan over het water.

Navigeren en samenwerken

De gehele wandeling is ongeveer 7 km met veel verschillende obstakels. Door middel van samenwerken kun je deze obstakels trotseren en de route op de juiste manier volgen. Deze activiteit is geschikt voor allerlei doelgroepen omdat er verschillende samenwerkingsaspecten inzitten en je de prachtige omgeving verkent.

Veelgestelde vragen

Kan ik dit ook met de kinderwagen doen?
Nee, deze tocht gaat over ongelijke grond, over water en door weilanden. Dit is dus niet geschikt voor kinderwagens.

Moet ik iets meenemen voor onderweg?
Iets te drinken is altijd fijn, eten kan, maar niet noodzakelijk. Je bent ongeveer 3 uur onderweg.

Kan mijn kind meedoen?
Als hij/zij 7 km kan wandelen mag diegene meedoen met de activiteit.