Via ferrata is een term die uit het alpinisme komt en betekent “ijzeren weg”

Wat is Via Ferrata?

Het is een uitgezet parcours met staalkabels en beugels langs een rotsmassief. Je zult jezelf steeds moeten overklikken met karabiners om het parcours te beklimmen.

Hoe ziet Via Ferrata er bij ons uit?

Op ongeveer een half uur rijden van onze hoofdlocatie ligt een prachtige rotswand met verschillende uitdagingen en heel wat hoogtemeters: klimgroeve Dieupart . Je krijgt van ons een gordel met twee karabiners (klettersteigset) en een helm. Als dit allemaal aan is volgt de uitleg over het materiaal en het gebruik hiervan waarna de klim gaat beginnen. Je gaat geleidelijk al hoogtemeters maken door verschillende bruggen en klimmetjes. Na heel wat zigzaggend omhoog klimmen langs de rotswand ben je boven aangekomen. Hiervoor heb je al 50 meter geklommen en kun je genieten van een prachtig uitzicht. Op dit hoogtepunt zal er een himalayabrug volgen die je dient over te steken. Dit is een brug die bestaat uit drie kabels, een kabel waar je over loopt en de andere twee om je aan vast te houden. Daarna volgen nog twee tyroliennes (dit is een soort zipline) over het ravijn.

Boek je Via Ferrata avontuur bij Spa Adventure

Hou je van de vele uitdagende aspecten die Via Ferrata te bieden heeft? Reserveer dan snel een plekje en ontdek Via Ferrata in de Ardennen. Ben je met een grotere groep? Vraag dan eenvoudig een offerte aan bij Survival Life.

Veelgestelde vragen:

Is deze activiteit op jullie hoofdlocatie?
Nee dit is op een externe locatie. Het exacte adres staat in je voucher die je ontvangt na reservering.

Kunnen mijn kinderen mee komen klimmen?
Als ze ouder zijn dan 12 jaar en minimaal 1.40 groot zijn kan dat zeker!